IННОВАТИКА У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГIЯХ

  • Сніжана Миколаївна Богомаз-Назарова Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка https://orcid.org/0000-0002-6138-746X
  • Ірина Леонтіївна Царенко Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка https://orcid.org/0000-0002-0720-4650
Ключові слова: інновації, вчитель технологiй, харчові технології, методи навчання

Анотація

Стаття присвячена основним положенням визначення теоретико-методологiчних засад та практичних рекомендацій щодо обґрунтування напрямів активізації інноваційної діяльності в харчових технологiях з позицiї визначення проблем та перспективних напрямів їх вирішення.

Визначено передумови виникнення і впровадження інновацій у харчових технологіях; використання iнновацiйних технологiй та особливих методiв навчання при пiдготовцi фахiвцiв харчової галузi у вищих навчальних закладах, що створює умови для ефективної самореалiзацiї особистостi майбутнього фахiвця з харчових технологiй; висвітлено процеси впровадження інноваційної діяльності при викладанні фахових дисциплін напрямку «Харчові технології».

Обгрунтовано, що методи активiзацiї навчально-пiзнавальної дiяльностi студентiв ефективно поєднуються з iншими загальними дидактичними методами, доповнюють та урізноманітнюють їх, а також органiчно вписуються в педагогiчний процес i вiдповiдають умовам педагогiчного середовища вищих навчальних закладiв зi сталими гуманно-демократичними засадами.

Посилання

Активізація навчального процесу у сучасній вищій школі : метод. огляд / уклад. Л. А. Якимова. К. : «Персонал», 2010. 32 с.
Алексюк А. М. Експериментальне впровадження технології модульної організації навчання у вищій школі. Проблеми вищої школи. 1994. Вип. 79. С. 9 –17.
Василенко О. Інноваційні технології та методи навчання управлінських кадрів закладів ресторанного господарства. 2015. URL: http://library.udpu.org.ua/library files/zbirnuk nayk praz (дата звернення: 20.03.2019).
Пєтухова О. М. Розвиток інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості (проблеми і перспективи) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня доктора економічних наук : 08.00.04. Київ, 2012. 40с.
Як цитувати
Богомаз-Назарова, С. М., & Царенко, І. Л. (1). IННОВАТИКА У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГIЯХ. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1(177), 54-57. вилучено із https://pednauk.cusu.edu.ua/index.php/pednauk/article/view/207