IННОВАТИКА У ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГIЯХ
Анотація
Стаття присвячена основним положенням визначення теоретико-методологiчних засад та практичних рекомендацій щодо обґрунтування напрямів активізації інноваційної діяльності в харчових технологiях з позицiї визначення проблем та перспективних напрямів їх вирішення.
Визначено передумови виникнення і впровадження інновацій у харчових технологіях; використання iнновацiйних технологiй та особливих методiв навчання при пiдготовцi фахiвцiв харчової галузi у вищих навчальних закладах, що створює умови для ефективної самореалiзацiї особистостi майбутнього фахiвця з харчових технологiй; висвітлено процеси впровадження інноваційної діяльності при викладанні фахових дисциплін напрямку «Харчові технології».
Обгрунтовано, що методи активiзацiї навчально-пiзнавальної дiяльностi студентiв ефективно поєднуються з iншими загальними дидактичними методами, доповнюють та урізноманітнюють їх, а також органiчно вписуються в педагогiчний процес i вiдповiдають умовам педагогiчного середовища вищих навчальних закладiв зi сталими гуманно-демократичними засадами.
Посилання
Алексюк А. М. Експериментальне впровадження технології модульної організації навчання у вищій школі. Проблеми вищої школи. 1994. Вип. 79. С. 9 –17.
Василенко О. Інноваційні технології та методи навчання управлінських кадрів закладів ресторанного господарства. 2015. URL: http://library.udpu.org.ua/library files/zbirnuk nayk praz (дата звернення: 20.03.2019).
Пєтухова О. М. Розвиток інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості (проблеми і перспективи) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня доктора економічних наук : 08.00.04. Київ, 2012. 40с.