ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІКТ В АУДИТОРНІЙ РОБОТІ ПРИ ФОРМУВАННІ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ТА ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОЇ ІНШОМОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ СПЕЦІАЛІСТІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
Анотація
У статті проаналізовано використання сучасних ІКТ в аудиторній роботі при формуванні громадянської та професійно орієнтованої іншомовної компетентностей. Мета дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні та аналізі специфіки використання сучасних ІКТ в аудиторній роботі при формуванні громадянської та професійно орієнтованої іншомовної компетентностей майбутніх спеціалістів харчової промисловості. Зазначається, що впровадження нових інноваційних технологій, зокрема інтерактивної дошки SMART Board з залученням програмного забезпечення SMART Notebook, освітні чат-боти є сучасними інструментами, що мають сприяти досягенню поставленої мети.
Посилання
Иванова И. И. Методические рекомендации по использованию интерактивной доски в учебном процессе; [под ред. Ганичевой Е. М.]; Департамент образования Вологод. обл., Вологод. ин-т развития образования. Вологда: ВИРО, 2012. 32 с.
Интерактивная доска SMART Board [Електронний ресурс]. URL: http://www.smartboard.com.ua/articles/115/
Компанець Н. М. Використання інформаційно-комунікаційних технологій для активізації пізнавальної діяльності студентів при вивченні іноземних мов // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах. № 66, Т. 1. 2019 р. С.61–64.
Кюршунова В. В. Методические приемы работы на интерактивной доске средствами программы Smart Notebook // Проблемы Науки. №17 (99). 2017. с. 66-73. Board [Електронний ресурс]. URL: https://cyberleninka.ru/article/n/metodicheskie-priemy-raboty-na-interaktivnoy-doske-sredstvami-programmy-smart-notebook (дата обращения: 25.08.2020).
Сорокіна Н. Інноваційний потенціал мультимедійних навчальних презентацій з іноземної мови. Актуальні проблеми викладання іноземних мов для професійного спілкування : зб. наук. праць VІІ Всеукр. наук.-практ. конф., 19–20 трав. 2017 р. Дніпро : Біла К.О., 2017. С. 157–158.
Шайгер Г. І., Гавран М. І. Випуск 10. Т. 3. 2019. С. 128–133.