ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ МОРАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Кучай, Тетяна Петрівна; Сулим, Ольга Іванівна; Дзямко, Вікторія Йосипівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2020)
У статті розглядаються теоретичні засади морального виховання у Великій Британії. Наголошено, на традиціях виховання моральних якостей в сучасній британській сім’ї. Провідним фактором виховання є моральний клімат сім’ї. Велика Британія відома як країна з міцними традиціями сімейного життя, де турбота про молоде покоління та виховання в нього моральних якостей посідає пріоритетне місце. Британські педагоги вважають, що опора на духовні цінності й ідеали, закладені в релігійних постулатах, сприяє моральному вихованню молодої людини, для якої загальноприйняті норми і принципи набувають особистої значущості.