РОЗВ’ЯЗУВАННЯ КОМПЕТЕНТНІСНИХ ЗАДАЧІ НА ОСНОВІ БІЛІНГВАЛЬНОГО ПІДХОДУ НА УРОКАХ ФІЗИКИ - Вергун, Ігор Вячеславович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті висвітлюється проблема формування предметної компетентності в учнів на уроках фізики під час розв’язування задач на основі білінгвального підходу та зацікавлення учнів до вивчення природничих наук . У результаті теоретичного дослідження та аналізу наукових робіт передових дослідників, встановлено визначення предметної компетентності з фізики, яку в учні повинні формувати педагоги під час навчання фізики. У результаті проведеного дослідження нами запропоновані елементи удосконалення методики формування предметної компетентності з фізики. В статті окреслена актуальність використання білігвального підходу в освітньому процесі. Доведено, що розробка задач з фізики педагогом на основі білінгвального підходу розширює можливості педагога для організації навчання фізики та дає можливість підвищувати пізнавальну активність учнів. Розв’язуючи задачі з учнями на засадах білінгвального підходу протягом усього курсу фізики в закладах загальної середньої освіти педагог мотивує учнів до вступу на природничі факультети. Використовуючи дані задачі заклад загальної середньої освіти підготує випускника який здатний використовувати закордоні дослідження, різноманітні науково-інформаційні ресурси для свого розвитку та подальшого навчання.